Драгомир Стойнев: С предприетите от нас мерки успяхме да стабилизираме НЕК
С предприетите от сегашното правителство мерки успяхме да стабилизираме състоянието на "Националната електрическа компания" ЕАД (НЕК). Ако бяхме последвали Бизнес програмата на НЕК за 2012-2014 г., одобрена от експертите на предишното управление, във финансовия резултат на "НЕК" ЕАД щеше да бъде отразена загуба от 500 млн. лв. за 2013 г. и 700 млн. лв. за 2014 г.
24.04.2014
Драгомир Стойнев: Проектът "Южен поток" не нарушава европейската правна рамка
На срещата с еврокомисаря по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер предоставих достатъчно информация, че България по никакъв начин не нарушава европейската правна рамка относно законодателните промени по изграждането на газопровода "Южен поток" в морската част.
22.04.2014
Наръчник за работата на туристическите информационни центрове в България ще бъде представен
Във връзка с изпълнението на проект "Създаване на мрежа от туристически информационни центрове (ТИЦ), функциониращ въз основа на единни стандарти", Схема за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.3-01/2008 "Подкрепа за ефективен национален маркетинг на туристическия продукт и подобряване на информационното обслужване" е изготвен "Наръчник за работа на туристическите информационни центрове в България"
07.04.2014
Oбществено обсъждане на относно подхода на ЕС в преговорите по Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство в частта за защита на инвестициите и уреждане на спорове "инвеститор-държава"
Европейската комисия организира допитване до обществеността в ЕС относно възможния подход спрямо защитата на инвестициите и уреждане на спорове "инвеститор-държава" (УСИД), който съдържа серия от новаторски елементи и ЕС възнамерява да го използва като основа за преговорите по Трансатлантическо ...
 
Сайт на Управляващия орган на ОП "Конкурентоспособност" - в нов прозорец
 
Контакти: София 1052 ул. "Славянска" 8 тел. центр.: +359 2 9407001 e-docs@mee.government.bg